Painting With Light

Oorspronkelijk verwijst “fotografie” naar de techniek en kunst van het maken van beelden door middel van licht. Het woord “fotografie” is afgeleid van de Griekse woorden “photos”, wat “licht” betekent, en “graphé”, wat “tekening” of “schrijven” betekent. Samengevoegd betekent het dus “schrijven met licht”.

In deze fotoreeks is Wendy terug gegaan naar wat betekent fotografie nu, namelijk het schrijven met licht.

De fotoreeks ‘Painting with Light’ nodigt je uit om een wereld te betreden waarin fotografie niet alleen een moment vastlegt, maar ook een verhaal vertelt door middel van spelend licht. In deze reeks worden traditionele grenzen verlegd terwijl licht wordt omgevormd tot een instrument van creatie, en duisternis wordt getransformeerd tot een podium voor visuele verhalen.

Elke foto in deze serie is een uniek kunstwerk, een samensmelting van technische vaardigheid en artistieke expressie. Door zorgvuldig te spelen met sluitertijden, belichting en beweging, heeft Wendy Leyten de mogelijkheid om een symfonie van licht te dirigeren. De resultaten zijn verbluffende afbeeldingen die lijken te zijn ontstaan in een droomwereld, waarin lichtgevende strepen en patronen de contouren van de werkelijkheid herschikken.

Dompel jezelf onder in een betoverende reis waarin licht niet alleen een middel is om te zien, maar ook om te voelen. Van gloeiende spiralen die zich om objecten wikkelen tot subtiele sprankelingen die de emotie van het moment vastleggen, ‘Painting with Light’ is een viering van de grenzeloze mogelijkheden van fotografie. Elk beeld vertelt een verhaal, elk lichtstraal draagt bij aan de compositie en elk moment wordt gevangen in een spel van schaduwen en schittering.

Deze fotoreeks nodigt je uit om je open te stellen voor de kunst van het creëren met licht, en om een wereld te verkennen waarin de zichtbare realiteit wordt omgevormd tot een betoverend schouwspel van stralende verbeelding.
Wil je graag een print uit deze reeks aankopen? Dat kan, klik hier voor meer informatie.